Menu

Srprs.me by car

13 december 2016, 11:48 0

Je reistas pakken op basis van een summier weerbericht en onderweg pas horen waar je naartoe gaat? Een behoorlijke uitdaging voor controlfreaks zoals Marjolein en ik. But we did it!

Twee maanden geleden vatten we het plan op om er samen een paar dagen tussenuit te gaan. Na wat ge-pingpong over wanneer, waar en hoe ver, stelde ik voor om ons te laten verrassen. Waarom zelf zoeken, als je het ook kunt overlaten aan srprs.me? Al wat je hoeft in te geven is wat voor type reis je wenst. Bijvoorbeeld: autoreis, 2 overnachtingen, maximale reisafstand: 200 km en landelijke omgeving. Zo geboekt, daarna kun je alles loslaten.

Dag van vertrek
Na het ontbijt is de spanning te snijden, ‘maak open die enveloppe’. Gejuich klinkt, als na het online invullen van de code onze rijrichting bekend wordt gemaakt. ‘Maastricht!’ Helemaal een feest wordt het als we vanwege verrassend lekker weer, het dak van de door M ingebrachte BMW Z3, kunnen opengooien. Wind door de haren, dance classics aan en gáán.

Omdat het kan
We maken een tussenstop in Thorn. Gewoon, omdat het kan. Al wandelend laten we het gevoel van tijd, plaats en programma’s los. Praatgrage dorpelingen houden ons vast, en uiteindelijk steken we zelfs kaarsjes aan in de enige kapel waar Maria wél naar je luistert. Dan is het de hoogste tijd om de tweede aanwijzing op de srprs.me kaart te bekijken. We zetten de reis voort naar, jawel: Spa België.

Spa shampoo-shamp of zoiets…
Het fijne aan een weekend weg met een goede vriendin, is voornamelijk het lachen om niks. Te beginnen bij het benoemen van het circuit in Spa. Hoe heet dat ook al weer? ‘Shampoo, shamp… ’t ligt echt op ’t puntje van mijn tong.’ We zaten er niet ver naast. “Spa Francorchamps!” … zeg dat dan.

Oordoppen
Bij het bordje Spa, gaat Marjolein vol in de ankers. ‘Watskeburt?’, vraag ik nog terwijl ik enigszins verbaast om me heen kijk. ‘De laatste enveloppe. Voor het adres.’ Spannend, spannend; Tomtom wijst ons door een prachtige, bosrijke omgeving richting ons hotel, aan een doorgaande weg in Spa. Gelukkig hebben we – in control – allebei oordoppen bij ons.

Weekend van verassingen
De volgende dag maken we een geweldig lange wandeling. Marjolein leert mij dat elk vogeltje een soortnaam heeft, ik leer haar lopen met een wandelkaart en hoe je van een geplande wandeling van 6, met gemak een tocht van 16 km kunt maken. Zo dragen we allebei ons steentje bij aan een educatief uitje.

4 tips van ons voor jouw autoreisje

1. Maak het in de auto al gezellig. Neem de juiste persoon mee en zorg voor muziek die je allebei kent. Zingen mag!

2. Zit je om gespreksstof verlegen? Een vriendschapsspel met kaarten en vragen geeft nieuwe impulsen. Bovendien kan de bijrijder vragen wat ie wil, bestuurder let immers op de weg en niet op de kleine lettertjes.

3. De beste restaurantjes vind je makkelijk met Tripadvisor. Ga jij ook naar Spa? La Belle Epoque én L’O de Source, kun je met een gerust hart van ons na-apen.

4. Neem altijd oordoppen mee. Ook als je landelijk boekt.

5. Kijk op surprise.me als je durft…

Reageren is helaas niet meer mogelijk.

Contact opnemen?
Amerikastraat 3|5232 BE ’s-Hertogenbosch|073 – 820 00 15|06 – 509 341 97|info@pyth.nl